Recenzia PinkFertil – zvýšenie plodnosti a celkového zdravia ženy

Zdroj: kiwuwuki.com

Všetky látky v prípravku PinkFertil boli vyberané tak, aby mali pozitívny účinok na ženskú plodnosť a správne fungovanie hormónov.

Pozrieť v eshope

PinkFertil je prvotriedny výživový doplnok s komplexným zložením. Obsahuje až 113 rôznych zložiek.

V jednej tablete nájdete vitamíny, minerály, bylinné extrakty, antioxidanty a aminokyseliny.

Najvýznamnejšie látky v tablete sú napríklad:

? Vitex Agnus Castus + ? MACA + ? Zelený čaj + Jód + Komplex vitamínov B a mnohé ďalšie.

V tejto recenzii sa pozriem na PinkFertil z odborného pohľadu farmaceutky. Preskúmam a zhodnotím jeho zloženie a vplyv na ženskú plodnosť a hormóny. Do recenzie zahrniem aj recenzie používateliek PinkFertil, aby ste nemuseli čítať všetky diskusné fóra.

Kde kúpiť online
Doprava zadarmo
34.7 €
Nedostupné Lieky24.sk
Doprava zadarmo
33.24 €
Doprava zadarmo
35.69 €
Doprava zadarmo
55.04 €

Čo je to PinkFertil?

PinkFertil je výživový doplnok, nabitý všetkými dostupnými látkami, ktoré zvyšujú plodnosť. Množstvo účinných látok v jednej tablete je až 113, čo by malo zaručovať naozaj vysokú účinnosť preparátu.

Výhoda teda je, že nemusíte užívať veľa výživových doplnkov v rôznej forme, lebo celú dávku potrebných vitamínov máte pokrytú v jednej tablete.

PinkFertil zlepšuje pravidelnosť menštruácie, má pozitívny vplyv na ovuláciu a podporuje reprodukčné zdravie. Je taktiež vhodným výživovým doplnkom pre ženy, ktoré plánujú otehotnieť pomocou asistovanej reprodukcie.

Pozrime sa spolu na hlavné účinné látky a ich koncentrácie:

Preštudovala som účinky všetkých zložiek výživového doplnku PinkFertil. Môžem povedať, že všetky komponenty obsiahnuté v jednej tablete PinkFertil sú účinné pri zvyšovaní plodnosti. Ich koncentrácie sú dostatočné na priamy účinok, no zároveň bezpečné.
Čo-to z botaniky. Chcete vedieť o týchto rastlinách viac? (kliknite sem)

Botanické zaradenie

  • Vitex Agnus Castus sa po slovensky nazýva vitex jahňací. Je známy aj pod menom mníšske korenie. Farmaceuticky využívané sú semená z tejto rastliny.
  • Muira puama – ako napovedá jej exotický názov, znovu sa jedná o cudzokrajnú rastlinu. Jej domovina je Amazon. Je vysoká približne 5 metrov, a jej biele kvety vôňou pripomínajú jazmín. Koreň je vláknitý, svetlohnedý a takmer bez vône.
  • MACA – slovensky žerucha peruánska. Ľahko uhádnete, odkiaľ pochádza táto rastlina so zvláštnym názvom. Rastie v peruánskych Andách. Pestuje sa kvôli buľve a používa sa prevažne ako koreňová zelenina a liečivá rastlina. Výzorom sa podobá na slovenskú reďkovku. Vrchná časť rastliny je krátka a opiera sa o zem. Maca sa najčastejšie suší, lebo takto ošetrená vydrží celé roky. V Peru sa však často aj pečie alebo varí, podobne ako iné koreňové zeleniny v našich zemepisných šírkach. Je to jedna z najstarších, najvyššie rastúcich a najvyššie pestovaných rastlín na svete.
  • Erythroxylum catuaba rastie v brazílskych dažďových pralesoch. Ak máte základy botaniky, zaujme vás jej názov. Je veľmi podobná Erythroxylum coca. To je rastlina, ktorá je známa ako kokaín. Na rozdiel od kokaínu má však catuaba na organizmus len pozitívne účinky. Na liečebné účely sa používa červená kôra stromu catuaba.
  • Čajovník čínsky je zdroj nášho obľúbeného nápoja – čaju. Je to vždyzelený ker. Čaj sa získava z listov a púčikov. Pochádza z juhovýchodnej Ázie. V súčasnosti sa pestuje v trópoch, subtrópoch a v teplých krajinách mierneho pásma po celom svete. Krík sa často strihá, aby dorástol do výšky približne 2 metre. Takto sa uľahčí zber lístkov. Má veľmi pevný a stabilný koreň.
Zaujíma vás chemické zloženie? (kliknite sem)
  • Dôležitá obsahová látka vo Vitex Agnus je kasticín. Obsahuje tiež aj silice –  sabinén, cineol, pinén, limonén, farnesen a bornylacetát. Nájdeme v ňom aj iridoidné glykozidy, diterpény, flavonoidy a mastné kyseliny.
  • Muira puama obsahuje účinné látky: alkaloidy (muirapuamin), esenciálne oleje, lupeol, flobafen, betasitosterol, triesloviny, rastlinné steroly, nenasýtené mastné kyseliny a organické kyseliny.
  • Hlavná obsahová látka catuabyalkaloidy. Ďalšie tam nájdeme flavonoidy, živice a éterické oleje.
  • Maca obsahuje až neuveriteľné množstvá účinných látok, z ktorých profituje náš organizmus. Sú to vitamíny A, B1, B2, B6, C a E, stopové prvky ako železo, vápnik, meď, zinok, horčík, draslík a sodík, jód. A to sme ešte neskončili. Nachádzajú sa v nej aj  veľké množstvá aminokyselín, mastných kyselín, sterolov, trieslovín, vláknina a mnohé ďaľšie.
  • Listy čajovníka obsahujú veľmi známy a hojne používaný kofeín. Nasledujú malé množstvo teofylínu a teobromínu a triesloviny katechínového typu. Práve katechíny sú obsiahnuté v tablete PinkFertil.

Účinky

Aké sú účinky PinkFertil:

  • Priaznivo ovplyvňuje ovuláciu a synchronizuje menštruačný cyklus
  • Zlepšuje psychické aj fyzické zdravie ženy
  • Optimalizuje narušené hormonálne hladiny po dlhodobom užívaní hormonálnej antikoncepcie
  • Perfektná voľba pre budúce mamičky
  • Podporuje reprodukčné zdravie

PinkFertil obsahuje hromadu vysoko efektívnych zložiek zvyšujúcich ženskú plodnosť. Na ženský organizmus má aj mnohé ďalšie pozitívne účinky.

Rastlinné zložky

  • Extrakt z plodov vitexu jahňacieho dokáže zregulovať a upraviť menštruačné cykly. Stimuluje vaječníky a hypofýzu, podporuje činnosť žltého telieska. Pomáha zmierňovať symptómy predmenštruačného syndrómu spôsobené hormonálnou nerovnováhou. Obnovuje rovnováhu estrogénu a progesterónu v tele. Vitex podporuje aj zdravie prsníkov.
  • Muira Puama je perfektným afrodiziakom pre obe pohlavia. Podporuje potenciu, zvyšuje pocit potešenia, pomáha liečiť neplodnosť a problémy nervového pôvodu. Funguje aj pri depresiách a nevyrovnanosti. Je priam balzamom na nervový systém a jeho tonus. Používa sa aj u ľudí s nízkou energiou a s chronickým pocitom únavy, pri studených rukách a nohách. Dokáže uvoľniť aj menštruačné kŕče.
  • Maca je priam superbylina pre ženy. Jej účinky na organizmus sú obsiahle, preto ich spomenieme len zopár. Je dokázané, že MACA zlepšuje sexuálny život používateliek [1]. Funguje ako silné afrodiziakum, vyvažuje pohlavné hormóny a zlepšuje náladu. V mace sa tiež nachádzajú omega-3 mastné kyseliny. Tie majú dlhodobo známe pozitívne účinky na náš mozog. Starajú sa o celkové zdravie mozgu. Najdôležitejší účinok macy je práve jej schopnosť zvyšovať plodnosť.

Aminokyseliny

L-lyzín je veľmi dôležitá esenciálna aminokyselina. Čo znamená esenciálna? Znamená to, že je veľmi potrebná pre náš organizmus, no ten si ju nevie vyprodukovať. Preto sa do nášho tela dostáva práve z potravy alebo výživových doplnkov. Nachádza sa napríklad v parmezáne, šošovici, fazuli, sójových bôboch a pšeničných otrubách. Tiež v hovädzom a bravčovom mäse. Lyzín podporuje imunitný systém, stará sa o zdravie kostí. Lyzín je nevyhnutný pre tvorbu všetkých bielkovín v tele. Má významnú úlohu pri regenerácii tkanív a pri produkcii hormónov, enzýmov a obranných látok.

L-metionín je ďalšou esenciálnou aminokyselinou. Patrí medzi sírne aminokyseliny. Jej hlavná funkcia je stavba podporných látok pre zdravé vlasy a nechty. Má detoxikačné a antioxidačné účinky. Je súčasťou mnoho bielkovín v ľudskom tele (pričom sa podieľa aj na ich tvorbe). L-metionín sa nenachádza v zelenine a strukovinách, jeho bohatým zdrojom sú však obilniny, orechy, ryby, vajcia, jogurty a mäso. Metionín je dôležitý pri syntéze kolagénu. Ochraňuje pečeň pred toxickými látkami tak, že sa spája s ťažkými kovmi a vylučuje ich z tela. Zvyšuje produkciu lecitínu, čím sa znižuje hladina cholesterolu v krvi.

L-cysteín je semi-esenciálna aminokyselina. Prirodzene sa nachádza v červenom mäse, hydine, morských plodoch, mliečnych výrobkoch a podobne. Preto na jej nedostatok trpia často vegetariáni. Hladina L-cysteínu môže byť nižšia aj u ľudí, ktorí pravidelne cvičia a vystavujú sa oxidačnému stresu. Zvyšuje hladinu ochranných enzýmov v tele a tiež hladinu bielych krviniek. Zlepšuje produkciu inzulínu v tele.

L-leucín je pre svoje účinky známy v komunite športovcov – vďaka svojej schopnosti dodávať energiu pre svaly a uchovávať glykogén vo svaloch. Dokáže udržať stabilnú hladinu cukru. Leucín má niekoľkonásobne vyšší dopad na syntézu proteínov, ako ktorákoľvek iná aminokyselina. Udržuje aj rovnováhu dusíka v tele, čím chráni svaly pred ich rozpadom.

Vitamíny, minerály a stopové prvky obsiahnuté v PinkFertil

  • Jód
    Je stopový prvok. Bez jeho prítomnosti by nemohla správne fungovať naša štítna žľaza. Je totiž nevyhnutný pre tvorbu hormónov štítnej žľazy, ktoré následne ovplyvňujú energetický metabolizmus. Dostatočné množstvo jódu pre organizmus je nevyhnutné predovšetkým pre bábätko počas vnútromaternicového vývoja, pre dieťa po narodení do troch rokov, ďalej v období dospievania, v tehotenstve a pre kojace ženy. Ak vaše hormóny nie sú v poriadku, môže to mať rôzne podoby. Vaša luteálna fáza bude príliš krátka, prípadne budete mať pred či pomenštruačné špinenie, slabý vzostup bazálnej teploty, problémy s množstvom hlienu (buď málo alebo veľa), amonoreu alebo neobjasnenú neplodnosť. Vedecky bolo dokázané, že ženy, ktoré nemajú dostatočné hladiny jódu, majú až o polovicu nižšiu šancu otehotnieť [2]. Nedostatok jódu v tele matky pri počatí a v tehotenstve môže spôsobiť vážnejšie zdravotné poškodenia dieťaťa.
  • Vitamín C
    Alebo inak kyselina askorbová je vitamín rozpustný vo vode. Je to asi najznámejší vitamín a antioxidant. Reguluje telesný rast, pomáha hojiť rany. Zvyšuje tvorbu bielych krviniek, čím sa priamo zvyšuje imunita. Pri užívaní vitamínu C sa znižuje trvanie prechladnutia o 8 – 14 % [3]. Zlepšuje pružnosť cievnej steny a hlavne malých kapilár. Má schopnosť vychytávať voľné radikály a čistiť vnútorné prostredie od toxických látok. Vitamín C zvyšuje aj vstrebávanie železa, ktoré je obzvlášť dôležité pred otehotnením a v tehotenstve.
  • Vitamín E
    Je silná antioxidačná látka
    . Kvôli svojim ochranným účinkom na bunky, sa používa ako vychytávač radikálov a škodlivín.
  • Vitamín B1
    Nedostatok vitamínu B1 bol výrazný hlavne v minulosti, no aj v súčasnosti sa môžeme stretnúť so zníženými hladinami tohto vitamínu. Tiamín sa v organizme neuskladňuje. Preto je dôležité jeho pravidelné dopĺňanie. Má aj mnoho nepriateľov – jedným z nich je napríklad káva, ktorá ho úplne ničí. Vysoký príjem sladkostí a múčnych jedál má za následok znižovanie koncentrácie tiamínu. Tiamín je prospešný pre náš nervový systém, ovplyvňuje krátkodobú pamäť. Zlepšuje náladu a posilňuje srdcový sval.
  • Vitamín B6 (pyridoxín)
    Hrá dôležitú úlohu v metabolizme červených krviniek, pri raste a vývoji kostry. Nachádza sa v mliečnych výrobkoch, mäse, banánoch, kvasniciach a celozrnných výrobkoch. Nedostatok sa prejaví poruchami imunitného systému, problémami s rastom a postihnutím svalov.
  • Vitamin B9 (kyselina folová, kyselina listová)
    Podporuje rast zárodočných tkanív počas tehotenstva. Prispieva k zníženiu miery únavy a vyčerpania a má rovnako pozitívny vplyv na psychiku. Jej nedostatok môže byť príčinou rázštepu chrbtice, srdcových vád alebo vady močovej trubice plodu. Užívanie kyseliny folovej je vysoko odporúčané na začiatku tehotenstva. Je potvrdené, že užívanie kyseliny folovej znižuje výskyt malformácii u plodu [4]. Kyselina folový sa podieľa na tvorbe ľudskej DNA. Postačujúce hladina kyseliny listovej prispieť k produkcii zdravého genotypu.
  • Vitamín B12
    Sa podieľa na bunkovom dozrievaní a syntéze DNA. Tiež sa stará o správny vývoj embrya po počatí.
  • Meď
    Má dôležitú úlohu ako lapač voľných radikálov a pomáha predchádzať poškodeniu bunkovej štruktúry. Je nutná pri tvorbe kolagénu a elastínu. Stará sa o zdravý vzhľad našich vlasov, nechtov a kože. Meď zvyšuje tvorbu bielych krviniek, čím dochádza k zlepšovaniu imunity.
  • Aquamin
    Je výborný zdroj minerálov a vitamínov. Získava sa z červených rias. Obsahuje v sebe viac ako 72 minerálov, ako je horčík, vápnik, selén, železo a ďalšie.

Mastné kyseliny obsiahnuté v PinkFertil

MCT sú mastné kyseliny, ktoré prirodzene nájdeme v kokosovom oleji. Sú dôležité pre správne fungovanie celého organizmu. Spolupodieľajú sa na tvorbe hormónov a ich správnej koncentrácii v tele.

Pre podrobnejší popis účinkov (kliknite sem)
  • Obsahové látky v rastline Vitex Agnus Castus sa viažu hlavne na dopaminergný D2 receptor a estrogénové receptory. Následne dochádza k zníženej tvorbe prolaktínu v hypofýze. Terapeutický účinok vitexu spočíva v ovplyvnení koncentrácii hormónov progesterónu a prolaktínu. Účinok je závislý na množstve dávky [5].
  • Leucín v našom tele aktivuje anabolické procesy v bunke. Ak koncentrácia leucínu v krvnej plazme poklesne, senzor mTor zachytí signál. Tým dochádza k zastaveniu tvorby svaloviny, kým hladiny leucínu opäť nenarastú. Dôležitú úlohu pri aktivácii popísaného spojenia zohráva aj hladina adenozín trifosfátu, známeho pod skratkou ATP.

Niečo z histórie:
Vitex jahňací sa používa už stáročia na podporu neplodnosti u žien. Mnísi využívali vitex jahňací inak – ako korenie. Dôvod bol ale iný. Používali ho preto, aby ovládli svoje túžby. Na ženy má však iné pôsobenie, pomáha vyrovnávať ženské hormóny.

Kôru catuaby používali pre mnoho zdravotných účinkov domorodí indiáni po stovky rokov. Kmeň Tupi, ktorý prvý objavil catuabu, patrí k najvýznamnejším domorodým brazílskym národom. Catuabu zahrnuli do mnohých povestí, stala sa súčasťou ich kultúry a histórie.

Výhody a nevýhody

Výhody
  • obsahuje skutočne efektívne látky na podporu plodnosti
  • látky sú vyberané systematicky, v PinkFertil sa nenachádza ani jedna neúčinná látka
  • zlepšuje celkové fyzické aj psychické zdravie
  • bez vedľajších účinkov
  • môže sa užívať dlhodobo
  • neobsahuje umelé farbivá, konzervanty a arómy
  • originálny výrobca
Nevýhody
  • vyššia cena

Pozrite si aj porovnanie zloženia všetkých konkurenčných výrobkov na podporu plodnosti a úpravu menštruačného cyklu pre ženy. PinkFertil je bezpochyby najlepší výživový doplnok na zvýšenie plodnosti. Má najkvalitnejšie zloženie, najširšie spektrum obsahových látok a tiež priaznivé koncentrácie týchto látok:

Zdroj: kiwuwuki.com

Kde kúpiť PinkFertil + CENA

Kde kúpiť online
Doprava zadarmo
34.7 €
Nedostupné Lieky24.sk
Doprava zadarmo
33.24 €
Doprava zadarmo
35.69 €
Doprava zadarmo
55.04 €

Užívanie a dávkovanie

Možné vedľajšie účinky a kontraindikácie

  • Kontraindikácie: Ak ste alergický na nejakú zložku obsiahnutú v tablete, vyhnite sa užívaniu PinkFertil.
  • Vedľajšie účinky: Nie sú známe žiadne vedľajšie účinky pri dodržiavaní odporúčanej dennej dávky.
  • Upozornenia: Ustanovená odporúčaná denná dávka sa nesmie presiahnuť. Výživový doplnok sa nesmie používať ako náhrada rozmanitej stravy. Uchovávať mimo dosahu malých detí, na suchom a tmavom mieste, pri teplote do 25 °C.

Najčastejšie otázky

  • Ako dlho môžem užívať PinkFertil?
    PinkFertil môžete užívať dlhodobo, minimálne však po dobu 3 mesiacov pred plánovaným tehotenstvom.
  • Môžem užívať PinkFertil ak sa liečim na nejaké ochorenie?
    V prípade že sa liečite na nejaké ochorenie, konzultuje vhodnosť PinkFertil s lekárom alebo lekárnikom. Individuálne zvážia vhodnosť tohto preparátu.
  • Môžem užívať PinkFertil pred umelým otehotnením?
    Samozrejme môžete a takto zvýšite svoje šance na zdravé tehotenstvo.
  • Môžem užívať PinkFertil ak som tehotná?
    PinkFertil môžete užívať do 8. mesiaca tehotenstva. Prospeje to aj vám aj plodu. Potom sa odporúča vysadiť ho. Obsahuje totiž Agnus castus vitex, ktorý znižuje hladiny prolaktínu.
  • Ako ešte môžem zvýšiť šance na otehotnenie?
  1. Nestresujte sa, oddychujte, nemyslite len na tehotenstvo.
  2. Športujte. Samozrejme vyhýbajte sa adrenalínovým športom.
  3. Ak je to potrebné, upravte životosprávu, jedzte veľa čerstvej zeleniny a ovocia a žiadne polotovarové produkty.
  4. Myslite pozitívne.

Zhrnutie a môj názor

PinkFertil je pre vás vhodný ak:

Naozaj PinkFertil funguje?

Môj názor ako farmaceutky je, že pravdepodobne áno (+ našla som len pozitívne recenzie). Prípravok by som odporučila ako prvú voľbu vo výživových doplnkoch pri problémoch s otehotnením.

Milé ženy, prajem vám veľa šťastia a skoré vytúžené dva prúžky na tehotenskom teste.

Pozrieť PinkFertil v e-shope

Podobné produkty

37.39 €
Doprava zadarmo
INOFOLIC 60 vrecúšok
  • Zloženie: kyselina listová (Folát / vitamín B9), inozitol (vitamín B8)
  • vhodný pri problémoch s otehotnením – priaznivo ovplyvňuje činnosť vaječníkov
  • prispieva k rastu zárodočných tkanív počas tehotenstva
  • prispieva k správnej funkcii psychiky
  • prispieva k zníženiu vyčerpania a únavy
  • bez lepku, laktózy a sacharózy
11.69 €
Doprava zadarmo
Femibion 1 28 tabliet
  • Zloženie: kyselina listová – Folát (vitamín B9), vitamín D3, vitamín B1, B2, B3, B5 (kyselina pantoténová), B6, B7 (D-biotín), vitamín B12, vitamín E, jód (nešpecifikovaný), vitamín C
  • vhodný na obdobie pred plánovaným tehotenstvom a v tehotenstve (až do 12. týždňa tehotenstva)
Použité zdroje (o účinkoch PinkFertil):
  • ADC – odborné informácie o výživovom doplnku
  • [1] – odborná štúdia o vplyve Macy na sexuálny život
  • [2] – odborná štúdia o vplyve jódu na plodnosť
  • [3] – odborná štúdia o vplyve vitamínu C
  • [4] – odborná štúdia o vplyve kyseliny folovej
  • [5] – odborná štúdia o účinkoch Vitex agnus castus
  • [6] – odborná štúdia o vplyve arginínu na spermie
!Článok bol vypracovaný farmaceutom avšak, slúži iba na informatívne účely – nenahrádza lekárske vyšetrenie, alebo osobné stretnutie v lekárni.
Ukázať súvisiace produkty
×