Čo pomáha na bolesť hrdla v tehotenstve?

Zdroj: 123rf.com

Ste tehotná a objavila sa u vás nepríjemná bolesť hrdla?

Určite vás zaujíma, ako si môžete uľaviť od bolesti. Prečítajte si, aké voľnopredajné lieky sa bezpečne používajú aj v období tehotenstva.

Okrem toho však netreba zabúdať ani na rôzne domáce a prírodne recepty. V článku sa dozviete o všetkých možnostiach, ktoré môžete využiť na liečbu bolesti hrdla v tehotenstve.

Bolesť hrdla v tehotenstve

V tehotenstve ste náchylnejšia na vírusové a bakteriálne ochorenia. Váš imunitný systém je vplyvom dieťatka oslabený, preto sa u vás môže častejšie vyskytnúť bolesť hrdla spojená s inými príznakmi.

Bolesť hrdla v tehotenstve však nemusí byť len bakteriálneho pôvodu. Objaviť sa môže aj pri pálení záhy, ktoré je v tehotenstve veľmi bežné. Pálenie záhy a bolesť hrdla sa zvykne objavovať vtedy, keď zjete viac jedla, ako by ste mali.

Lekára je nevyhnutné navštíviť v prípade, že bolesť hrdla je príliš intenzívna a znemožňuje vám jedenie (mohlo by sa jednať o angínu). Tiež v prípadoch, že bolesť neustúpi do troch dní prípadne je spojená so zvýšenou teplotou.

Čo na bolesť hrdla v tehotenstve

Nie všetky lieky, ktoré sú voľnopredajné sú vhodné na liečbu bolesti hrdla aj v období tehotenstva. Ak ste si nie istá, či liek môžete v období tehotenstva užívať, vždy sa poraďte s lekárom alebo lekárnikom.
Po akýchkoľvek cmúľacích pastilkách na liečbu bolesti hrdla sa neodporúča piť a jesť aspoň po dobu 20 minút, aby sa neznížil ich účinok. 

Prírodné recepty na bolesť hrdla v tehotenstve

Zhrnutie

Bolesť hrdla v tehotenstve nie je ničím závažným. V článku ste zistili, čo na bolesť hrdla v tehotenstve:

Na liečbu si vyberte z niektorých variant cmúľacích pastiliek, ktoré sú bezpečné aj v období tehotenstva. Okrem toho môžete využiť aj účinné babské recepty ako kloktanie slanou vodou, zvlhčovanie vzduchu (hlavne pri bolesti hrdla spojenej so suchým kašľom), medovo-cibuľový sirup a podobne.

Zistiť viac

Pastilky septilen 20 ks

  • liek má antiseptický účinok (pôsobí proti baktériám a kvasinkám)
  • použitie pri zápaloch v ústnej dutine, pri zápaloch a bolesti hrdla
  • vhodný pre tehotné a dojčiace ženy a pre deti od 5 rokov

Zdroj: webmd.com

!Článok bol vypracovaný farmaceutom avšak, slúži iba na informatívne účely – nenahrádza lekárske vyšetrenie, alebo osobné stretnutie v lekárni.
Ukázať súvisiace produkty
×