Bolesť brucha a žalúdka v tehotenstve – príčiny + čo pomáha?

Zdroj: 123rf.com

Je prirodzené, že ak sa u vás počas tehotenstva vyskytne bolesť brucha, začnete sa obávať. Bolesť brucha v tehotenstve môže byť len obyčajným príznakom zlého trávenia alebo nafukovania, no ostrá bolesť môže byť aj závažný príznak komplikácie tehotenstva.

Prečítajte si, čo pomáha na bolesť žalúdka v tehotenstve a kedy by ste naopak mali vyhľadať lekára.

Bolesť brucha

U tehotných žien sa často stretávame s bolesťou brucha a kŕčmi. Vo väčšine prípadov sa nejedná o závažné stavy…

Aké má bolesť brucha v tehotenstve príčiny?

Bolesti brucha v prvých týždňoch tehotenstva sú spôsobené rastom maternice, ale aj pomalým naťahovaním väzov v oblasti rastúceho bruška. Hormóny tiež zapríčiňujú, že trávenie tehotnej ženy je spomalené a sú náchylnejšie na plynatosť alebo zápchu, čo sa tiež prejavuje bolesťou. U niektorých žien sa bolesti brucha v prvom trimestri podobajú na bolesti brucha pri menštruácii.

Bolesti brucha v treťom trimestri tehotenstva sa tiež môžu podobať na menštruačné bolesti. Sú spôsobené pomalým pripravovaním organizmu na blížiaci sa pôrod.

Varovné signály

Ak sa u vás vyskytnú tieto príznaky, vyhľadajte lekára:

Čo na bolesť žalúdka v tehotenstve

V období tehotenstva nemôžete užívať niektoré lieky na tlmenie bolesti brucha a kŕčov.

Čo teda pomáha na bolesť brucha a žalúdka v tehotenstve?

Tieto produkty sa bezpečne používajú aj u tehotných žien:

Zhrnutie

Ak pocítite bolesť brucha v tehotenstve sledujte, či je spojená aj s inými príznakmi. Ak sa bolesť brucha objaví spolu s varovnými príznakmi ako krvácanie, prípadne je bolesť náhla alebo spojená s intenzívnymi kŕčmi, rýchlo vyhľadajte lekára.

Vo väčšine prípadov sa bolesť brucha vyskytuje prirodzene a je spojená s rastom maternice. Objaviť sa môže aj ako následok nevhodného stravovania, prípadne diétnej chyby. Ak máte pocit sťaženého a spomaleného trávenia, môžete vyskúšať vhodné voľnopredajné lieky a doplnky, ktoré sme uviedli v článku.

Ste prvorodička a zaujíma vás, kedy je bolesť v podbrušku v norme a kedy je už príznakom niečoho závažnejšieho? V tomto článku sa dozviete, prečo k bolesti v podbrušku v tehotenstve dochádza a čo znamená.

Zdroj:

!Článok bol vypracovaný farmaceutom avšak, slúži iba na informatívne účely – nenahrádza lekárske vyšetrenie, alebo osobné stretnutie v lekárni.
Ukázať súvisiace produkty
×