Zásady spracúvania a ochrany osobných údajov

Tieto zásady spracovania osobných údajov platia od 25.5.2018 a nahrádzajú predchádzajúce vyhlásenia o Ochrane osobných údajov. vaše osobné údaje boli v bezpečí. Vaše osobné údaje sú spracovávané v súlade s NARIADENÍM EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679 z 27. apríla 2016 o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe takýchto údajov, ktorým sa zrušuje smernica 95/46/ES (všeobecné nariadenie o ochrane údajov = GDPR) a v súlade so zákonom č. 18/2018 Z.z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení platnom a účinnom od 25.05.2018.

Ak ste návštevníkom webu, odberateľom noviniek alebo naším zákazníkom, zverujete nám svoje osobné údaje. My zodpovedáme za ich ochranu a zabezpečenie. Zoznámte sa, prosím, s ochranou osobných údajov, zásadami a právami, ktoré máte v súvislosti s GDPR (všeobecné nariadenie EÚ o ochrane osobných údajov).

Kto sme

Adresa našej webovej stránky je: https://zdravovek.eu.

Aké osobné údaje získavame a prečo ich zbierame

Počas vašej návštevy našej stránky sú z technických dôvodov zaznamenávané IP adresy, ktoré vám pridelil váš poskytovateľ internetu, z akých stránok ste navštívili našu stránku, ako dlho ste na našej stránke, ktoré konkrétne podstránky si prezeráte a pod. Tieto informácie sú považované za osobný údaj, keďže ide o váš online identifikátor a preto s týmto údajom nakladáme so zvýšenou starostlivosťou.

Komentáre

Keď návštevníci webu zanechávajú na stránke komentáre, zbierame údaje, ktoré sú zobrazené vo formulári komentára a taktiež IP adresu používateľov a user-agent prehliadača z dôvodu ochrany proti spamu.

Anonymizovaný reťazec vytvorený z vašej e-mailovej adresy (nazývaný aj hash) môže byť poskytnutý službe Gravatar pre overenie, či ju používate. Zásady ochrany osobných údajov služby Gravatar nájdete na: https://automattic.com/privacy/. Po schválení vášho komentára bude vaša profilová fotografia verejne zobrazená spolu s obsahom vášho komentára.

Multimédiá

Pri nahrávaní obrázkov na webovú stránku by ste sa mali vyhnúť nahrávaniu obrázkov s EXIF GPS údajmi o polohe. Návštevníci webu môžu stiahnuť a zobraziť akékoľvek údaje o polohe z obrázkov.

Súbory cookies

Na to aby ste mali z prehliadania nášho webu ten najlepší zážitok a mohol bezchybne fungovať, potrebujeme pracovať s malými dátovými súbormi s názvom cookies. Toto praktizuje drvivá väčšina najnavštevovanejších webov. Ide o malý textový súbor, ktorý ukladajú jednotlivé webové stránky. Aj vďaka týmto súborom si web pamätá niektoré veci a tým pádom ich nemusíte znovu nastavovať. Cookies vám teda značne uľahčujú prehliadanie nášho webu. Cookies na našom webe taktiež slúži k prípadnému pripísaniu provízie za predaj.

Súbory cookies sú veľmi užitočné, pretože slúžia napríklad k analýze návštevnosti našich stránok a k zaisteniu najvyššieho možného zážitku pri ich používaní tým, že napríklad umožňujú zapamätať si vás pre budúcu návštevu našich stránok. Súbory cookies nemôžu preskúmavať váš počítač alebo iné zariadenia alebo čítať v nich uložené dáta. Dočasné cookies (tzv. session cookies) sa aktivujú vždy pri návšteve webovej stránky a po ukončení jej prehliadania sa automaticky zmažú. Trvalé cookies (tzv. long term cookies) zostávajú uložené v počítači alebo v inom zariadení aj po skončení prehliadania webovej stránky.

Ak pridáte komentár na našej stránke, môžete súhlasiť s uložením vášho mena, e-mailovej adresy a webovej stránky do súborov cookies. Je to pre vaše pohodlie, aby ste nemuseli opätovne vypĺňať vaše údaje znovu pri pridávaní ďalšieho komentára. Tieto súbory cookies sú platné jeden rok.

Ak máte na našej webovej stránke účet a prihlásite sa, uložíme dočasné súbory cookies na určenie toho, či váš prehliadač akceptuje súbory cookies. Tieto súbory cookies neobsahujú žiadne osobné údaje a sú zrušené pri zatvorení prehliadača.

Pri prihlásení nastavíme niekoľko súborov cookies, aby sme uložili vaše prihlasovacie údaje a nastavenia zobrazenia. Prihlasovacie cookies sú platné dva dni a nastavenia zobrazenia jeden rok. Ak zvolíte možnosť „zapamätať“, vaše prihlásenie bude platné dva týždne. Pri odhlásení sa z vášho účtu sú súbory cookies odstránené.

Jednotlivé cookies môžete jednoducho zmazať alebo ich nastaviť podľa vášho záujmu. Môžete ich vymazať a zakázať opätovné ukladanie. Tento krok neodporúčame, pretože budete pri každom jednom navštívení webu musieť manuálne nastavovať niektoré nastavenia.

Návod pre blokovanie a vymazanie cookies z najčastejšie používaných prehliadačov

Mozilla: https://support.mozilla.org/sk/kb/povolenie-zakazanie-cookies

Chrome: https://support.google.com/chrome/answer/95647?hl=sk

Explorer: https://support.microsoft.com/en-us/help/17442

Podľa cookies nevieme identifikovať vaše meno, adresu a žiadne citlivé osobné údaje. Cookies sú taktiež využívané v affiliate marketingu.

Cookies môžete podľa vášho názoru jednoducho prijať alebo zamietnuť.

Pokiaľ bude mať váš prehliadač použitie cookies povolené, budeme vychádzať z toho, že súhlasíte s využívaním štandardných cookies zo strany našich serverov. Ak nám udelíte súhlas so zasielaním personalizovaných ponúk vychádzajúcich z vášho správania na Webových stránkach, budeme využívať aj cookies, ktoré nám umožnia takéto správanie lepšie spoznať.

Vložený obsah z iných webových stránok

Články na tejto webovej stránke môžu obsahovať vložený obsah (napr. videá, obrázky, články a podobne). Vložený obsah z iných stránok sa chová rovnako, akoby návštevník navštívil inú webovú stránku.

Tieto webové stránky môžu o vás zbierať osobné údaje, používať súbory cookies, vkladať treťo-stranné sledovanie a monitorovať vašu interakciu s vloženým obsahom, vrátane sledovania vašej interakcie s vloženým obsahom, ak na danej webovej stránke máte účet a ste prihlásený.

Na našich stránkach odkazujeme na služby a produkty tretích strán. Webstránky týchto tretích strán majú vlastné podmienky ochrany osobných údajov a sú nezávislé od našich. Z tohto dôvodu nenesieme žiadnu právnu zodpovednosť za obsah a aktivity týchto tretích strán. I napriek tomu je našou snahou udržať vysokú úroveň bezpečnosti, preto ak máte akékoľvek podozrenie na nekalé chovanie týchto tretích strán, kontaktuje nás na info(at)zdravovek.eu

Analytika

Aby sme mohli merať spokojnosť našich užívateľov, ktoré články sa im najviac páčia a aké spracovanie článkov má pre nich najväčšiu pridanú hodnotu, používame analytické nástroje od firmy Google. Konkrétne ide o Google Tag Manager, Google Analytics a Google Optimize.

Zákonný dôvod spracovania osobných údajov

Prehlasujeme, že ako správca vašich osobných údajov spĺňame všetky zákonné povinnosti vyžadované platnou legislatívou, najmä zákonom o ochrane osobných údajov a GDPR, a teda že:

  • spracovávame vaše osobné údaje len na základe platného právneho dôvodu, a to predovšetkým oprávneného záujmu, plnenia zmluvy, zákonnej povinnosti alebo udeleného súhlasu,
  • plníme podľa článku 13 GDPR informačnú povinnosť ešte pred začatím spracovania osobných údajov,
  • umožníme vám a budeme vás podporovať v uplatňovaní a plnení vašich práv podľa zákona o ochrane osobných údajov a GDPR.

Rozsah osobných údajov a účely spracovania

Spracovávame osobné údaje, ktoré nám zveríte sami, a to z nasledujúcich dôvodov (pre naplnenie týchto účelov):

Marketing – zasielanie informačných správ (newsletterov)
Vaše osobné údaje (meno a e-mail), využívame na zasielanie obchodných oznámení. Newslettre vám zasielame len na základe vášho želania alebo súhlasu, a to po dobu 10 rokov od udelenia. Zasielanie našich e-mailových správ môžete odhlásiť použitím odhlasovacieho odkazu v každom zaslanom e-maile.

Ako dlho uchovávame vaše údaje

Pri pridávaní komentára, komentár a jeho metaúdaje sú uchovávané oddelene. Vďaka tomu vieme automaticky rozpoznať a schváliť akékoľvek súvisiace komentáre bez toho, aby museli byť podržané na moderáciu.

Pre používateľov, ktorí sa zaregistrujú na našich webových stránkach (ak takí existujú), ukladáme aj osobné údaje, ktoré poskytujú, do ich užívateľského profilu. Všetci používatelia môžu kedykoľvek zobraziť, upraviť alebo odstrániť svoje osobné údaje (okrem zmeny používateľského mena). Správcovia webových stránok tiež môžu zobraziť a upraviť tieto informácie.

Doba uloženia osobných údajov

Vaše osobné údaje si ponechávame po dobu premlčacích lehôt, pokiaľ zákon neustanovuje dlhšiu dobu k ich uchovaniu alebo sme v konkrétnych prípadoch neuviedli inak.

Aké práva máte nad svojimi údajmi

Ak na tejto webovej stránke máte účet, alebo ste tu pridali komentár, môžete požiadať o export vašich osobných údajov, ktoré o vás ukladáme, vrátane údajov, ktoré ste nám poskytli. Môžete tak isto požiadať o vymazanie osobných údajov. To sa ale netýka údajov, ktoré o vás musíme uchovávať z administratívnych, právnych alebo bezpečnostných dôvodov.

Kam posielame vaše údaje

Komentáre návštevníkov môžu byť kontrolované prostredníctvom automatizovanej služby na detekciu spamu.

Niektoré súbory cookies posielame našim partnerom v affiliate systémoch, reklamným systémom a systémom merajúcich návštevnosť a správanie návštevníka na webe.

Tieto podmienky sú platné od 22.05.2018.

Viac informácii o GPRD sa dozviete na týchto webových stránkach:
1. Stránka Európskej komisie
3. EUGRPR.ORG (v angličtine)

Kontaktné údaje

Kontaktovať nás môžete prostredníctvom emailu info@zdravovek.eu.

Správne fungovanie portálu zabezpečuje spoločnosť ERIT s.r.o.