Recenzia Fine6 – olej na hemoroidy (cena, skúsenosti a recenzie užívateľov)

Zdroj: drmax.sk

Fine6 je doplnok určený pre ľudí, ktorých trápia hemoroidy. Tlmí bolesť v oblasti konečníka, lieči zápal a zmierňuje príznaky opuchu.

Pozrieť v eshope

Olej obsahuje prírodné látky, ktoré majú silné terapeutické účinky pri liečbe hemoroidov.

V tejto recenzii sa pozriem na produkt Fine6 z odborného pohľadu farmaceutky. Zhodnotím jeho zloženie, hlavné účinné a vedľajšie pomocné látky.

Kde kúpiť online
Doprava zadarmo
16.13 €
Doprava zadarmo
13.99 €
Doprava zadarmo od 29.9 €
15.66 €
Doprava zadarmo od 29.9 €
15.49 €
Doprava zadarmo od 25 €
15.16 €

Čo je to Fine6?

Fine6 je kozmetický doplnok vo forme oleja, ktorý sa používa pri hemoroidoch, bolesti a svrbení v oblasti konečníka. Účinný je aj pri závažnejších typoch hemoroidov.

Fine6 má veľmi rýchly nástup účinku a úľavu od bolesti a svrbenia pocítite okamžite po aplikácii. Prípravok je účinný u 85 – 90 % pacientov s hemoroidmi.

Hlavná účinná látka vo Fine6 je pagaštan konský.

Pagaštan má až 3 účinky:

  1. hojí pokožku a tkanivo v oblasti konečníka
  2. regeneruje
  3. upokojuje

Pomocné látky v prípravku sú: azulén (protizápalová a upokojujúca silica), linalool (reagencium), parfum, isopropyl miristát (zmäkčovadlo), etyl formát (rozpúšťadlo), geraniol (vonná silica s antibakteriálnym a lokálne anestetickým účinkom), citral (vonná silica s antibakteriálnym účinkom), mentol (vonná silica s antibaketriálnym a lokálne anestetickým účinkom), aquaalpha-isomethyl ionón, etyl acetát (rozpúšťadlo), citronellol (silica), eugenol (silica),tekutý parafín (rozpúšťadlo), d-limonén, 60% denaturovaný alkohol (rozpúšťadlo), kumarín (silica obmedzujúca koaguláciu), butylfenyl metylprorional, benzyl benzooát (konzervant a rozpúšťadlo), cinnamal (vonná silica), hydroxycitronellal (vonná silica).

Pagaštan konský je dlhodobo používaný pri liečbe hemoroidov. Extrakt z pagaštanu pomáha pri poruchách perfiréneho prekrvenia, medzi ktoré patria aj hemoroidy. Pagaštan má protizápalový a spazmolytický účinok (pôsobí proti kŕčom). Ročná spotreba vo farmaceutickom priemysle sa pohybuje od 40 – 50 ton.
Čo-to z botaniky. Chcete vedieť o týchto rastlinách viac? (kliknite sem)

Botanické zaradenie

  • Aesculus hippocastanum L je latinský názov pre pagaštan konský. Pagaštan patrí do čeľade Pagaštanovité (Aesculaceae). Je to vysoký strom, ktorý meria približne 25 metrov. Po odpadnutí zo stromu zostáva po listoch  jazva, ktorá sa podobá na konskú podkovu. Podľa nej vznikol aj názov tohto stromu. Farmaceuticky významné sú kvety, semená (najviac využívané), ale aj kôra z tohto stromu. Pagaštan pochádza z južnej Európy, no v súčasnosti rastie už skoro po celom svete.
Zaujíma vás chemické zloženie? (kliknite sem)
  • Najvýznamnejšia skupina obsahových látok sú saponíny (konkrétne escín). Nachádzajú sa v pomere 8 – 28 % z celkového počtu účinných látok. Pagaštan obsahuje aj veľké množstvo škrobu a flavónové glykozidy.

Účinky

Aké sú účinky Fine6:

  • zmierňuje príznaky hemoroidov
  • chladivý účinok, ktorý zmierňuje bolesť a svrbenie
  • antibakteriálny účinok
  • zmierňuje zápal a opuch v oblasti konečníka
  • urýchľuje hojenie a regeneráciu
Niečo z histórie:

Jeden z najznámejších botanikov Carl Linné si prvý všimol, že pagaštan sa veľmi podobá na jedlý gaštan. Podľa toho mu dal aj latinské pomenovanie esca čo znamená po latinsky jedlo.

Prvé zdokumentovanie pagaštanu sa udialo až v roku 1565 v známom Matthioliho herbári. Opísal ho taliansky lekár a botanik Pietro Andrea Mattioli. Konárik pagaštanu mu doniesli moreplavci z Istanbulu (vtedy Carihrad) (zdroj: vysetrenie.zoznam).

Výhody a nevýhody

Výhody
  • vhodný pre všetkých s hemoroidmi
  • kvalitný prípravok vyrábaný v Rakúsku
  • účinkuje rýchlo
  • príjemne chladí
Nevýhody
  • po otvorení sa musí spotrebovať do 60 dní
  • niektorí pacienti po aplikácii pociťujú mierne štípanie

Kde kúpiť Fine6 + cena

Ponuka produktov:

16.13 €
Doprava zadarmo
Fine6 olej na hemoroidy 50 ml

Fine6 olej na hemoroidy znižuje zápal , pôsobí upokojujúco a zmierňuje bolesť. Fine6 olej na hemoroidy vhodný aj pri pokročilých štádiách hemoroidov .

Užívanie a dávkovanie

  •  2 – 3 kvapky oleja natierajte na postihnuté miesto 1 – 2 krát za deň.
  • Olej používajte až do úplného vymiznutia príznakov, kým sa hemoroid úplne neodstráni.
  • Olej spotrebujete do 60 dní od otvorenia.

Možné vedľajšie účinky a kontraindikácie

  • Kontraindikácie: Ak ste alergický na nejakú zložku obsiahnutú v oleji, vyhnite sa používaniu Fine6.
  • Vedľajšie účinky: Nie sú známe žiadne vedľajšie účinky pri dodržiavaní odporúčanej dennej dávky.
  • Upozornenia: Výrobok je určený na vonkajšie použitie. Tehotné a dojčiace ženy sa o používaní prípravku musia poradiť s lekárom. Prípravok sa nesmie používať po čerstvých chirurgických zákrokoch. Ak dôjde k náhodnému požitiu viac ako niekoľkých kvapiek a pretrváva nežiadúca reakcia je potrebné vyhľadať lekársku pomoc, alebo kontaktovať toxikologické centrum. Neaplikovať do očí, v prípade kontaktu je nutné vypláchnuť oči vodou.

Najčastejšie otázky

  • Pociťujem štípanie v oblasti konečníka po aplikácii Fine6. Mám pokračovať v liečbe?
    Áno, v liečbe pokračujte, štípanie je prirodzeným javom a po pár dňoch používania sa toto štípanie vytratí.
  • Môžem použiť prípravok tesne po operácii?
    Fine6 nepoužívajte tesne po operácii v oblasti konečníka. Vhodnejší výživový doplnok po operácii vám odporučí váš lekár.
  • Môžem používať Fine6 ak som tehotná alebo kojím?
    V tomto prípade sa poraďte s lekárom, ktorý dôkladne zváži výhody tejto liečby. Užívanie Fine6 v tehotenstve sa musí individuálne posúdiť.

Zhrnutie a môj názor

Fine6 je pre vás vhodný ak:

Je Fine6 naozaj účinný?

Fine6 je v lekárňach dobre predávaný prípravok na liečbu hemoroidov. Cena Fine6 je trošku vyššia, ale odráža sa na kvalite produktu.

Tip: Ak chcete o svojom ochorení zistiť viac, prečítajte si odborný článok na tému: Hemoroidy – príznaky, domáca liečba + všetko o zlatej žile.

Pozrieť Fine6 v e-shope

Použité zdroje (o účinkoch Fine6):

Grafické zdroje:

!Článok bol vypracovaný farmaceutom avšak, slúži iba na informatívne účely – nenahrádza lekárske vyšetrenie, alebo osobné stretnutie v lekárni.
Ukázať súvisiace produkty
×